Snel aan de slag?
Of gewoon een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl

Oudere blogs

learn

Composer versies, hoe werken ze?

Hoe gebruik je composer versies in je PHP-projecten? Leer de betekenis van de verschillende notaties, zoals exacte, patroon, range en wildcard. Ontdek hoe PSR-4 je helpt om bestanden automatisch in te laden.

learn

Case Styles: geen spaties maar toch leesbaar

In de meeste programmeertalen mag je geen spaties gebruiken voor bijvoorbeeld functienamen. Maar hoe kan je dan op een goede manier toch meerdere woorden gebruiken? Welke oplossingen zijn er? En hoe blijft de code leesbaar?

blog

Easter Eggs: wat het zijn en hoe je ze zelf kunt maken

Easter Eggs zijn geheime boodschappen of functies in software die je kunt ontdekken als je weet hoe. Ze zijn bedoeld als grap of extraatje. In deze tekst leer je wat ze zijn, hoe je ze vindt en hoe je ze zelf maakt.

blog

Desktop App bouwen met Electron

Hoe maak je een desktop app met Electron? Leer hoe je webtechnologieën zoals HTML, CSS en JavaScript kunt gebruiken om een cross-platform desktop app te maken met Electron. Ontdek de voordelen, uitdagingen en tips voor het werken met dit populaire framework.

news

Nieuwe features in Laravel 10

In deze blog lees je alles over de toevoegingen en wijzigingen in Laravel 10. PHP 8.1 is verplicht, er zijn verbeteringen in type hints en nieuw in deze versie: Laravel Pennant.

learn

Semantic Versioning

Semantic Versioning is een manier om software versies te beheren volgens een schema van Major.Minor.Patch. Het helpt om de compatibiliteit en de veranderingen van software te communiceren. Het kan gekoppeld worden aan Git-versiebeheer en een changelog.

learn

Zo verbeter je je Dark UI ontwerp

Wil jij ook verder met Dark Mode? Leer in deze blog meer over deze nieuwe ontwikkeling en hoe je het meest toegankelijk resultaat kunt boeken! Je leert wat Dark Mode is, en hoe je diepte-effect kunt maken.

blog

CSS in 2022

Wat zijn de nieuwste CSS features en hoe gebruik je ze? Leer over layout, colors, typografie en meer in deze blog over CSS in 2022. Ontdek hoe je je webdesign kunt verbeteren met moderne CSS technieken.

learn

Wat is PSR-4?

In deze blog leer je wat PSR-4 is, hoe het werkt in Laravel en waarom het handig is voor PHP developers. PSR-4 is een standaard voor het automatisch inladen van bestanden met namespaces. Je leest ook over andere PSR-standaarden en hoe je ze kunt gebruiken.

learn

Wat is het verschil tussen authenticatie en autorisatie?

Authenticatie en autorisatie zijn twee belangrijke begrippen in de IT. In deze blogpost leer je wat ze betekenen en hoe ze te maken hebben met het voorbeeld van een Rolex horloge.

docs

De MoSCoW-methode uitgelegd

Hoe prioriteer je taken in een project? Leer de MoSCoW-methode, die taken verdeelt in vier categorieën: must-haves, should-haves, could-haves en won’t-haves. Ontdek hoe deze methode je helpt om focus en grip te krijgen op je project.

learn

Wat is TailwindCSS?

In dit artikel leer je TailwindCSS: Wat is TailwindCSS? Wat zijn de core-features? Wat zijn de verschillen met Twitter Bootstrap? En de integratie met Laravel 8+

blog

Hoe redirect je met hastag (of anchor) in de route in Laravel?

Laravel heeft een functie "withFragment". Dit voegt de "#" toe op het juiste punt in je url. Jij hoeft je dan geen zorgen te maken als de url ingewikkelder wordt met bijvoorbeeld extra parameters.

learn

11 praktische tips om je webdesign te verbeteren

Leer meer over hoe je jouw webdesign kunt verbeteren. Controleer onder andere het contrast, de kopteksten, de afbeeldingen, witruimte, schaduwen en de iconen. Verder geven we je nog een paar tips om beter een huisstijl toe te passen.

blog

Hiërarchie in informatie

Hoe Microsoft Azure een modern en consistent ontwerp kreeg met de Fluent Design System principes. Lees hoe dit de bruikbaarheid, toegankelijkheid en productiviteit van de cloud verbeterde.

learn

Accessibility: 7 dingen die je moet weten

Hoe maak je je website toegankelijk voor iedereen? Leer de 7 belangrijkste aspecten van webtoegankelijkheid, zoals contrast, navigatie, formulieren en media. Ontdek waarom toegankelijkheid goed is voor je gebruikers én je SEO.

blog

Hoe werd r/Place gebouwd?

Wellicht ken je Reddit wel. Op 1 april 2022 was het weer tijd voor r/Place. Hoe werd dit canvas gebouwd?

news

Nieuwe features in Laravel Nova 4

Laravel Nova 4 heeft een fris, responsief design, donkere modus, filterbare en afhankelijke velden, batchbare acties, CSV export, en meer1. Het is gebouwd op Tailwind 2, Vue 3, en Inertia.js.

learn

Wat is het verschil tussen UI en UX?

UI en UX zijn veel gebruikte termen, maar weet jij het verschil? Of hoort het bij elkaar? Lees meer over UI en UX met pakkende voorbeelden en een begrippenlijst.

blog

Stopt Laravel met LTS versies?

Ja, Laravel 6 was de laatste LTS versie, sindsdien is het de bedoeling dat je regelmatig updatet naar de nieuwste versie. Gelukkig worden upgraden vanaf Laravel 9 erg eenvoudig gemaakt, met minimale "breaking changes".

learn

Changelog: wat is het en hoe werkt het?

Kom erachter wat een changelog is, voor wie het is en hoe je het maakt. Een changelog is een document dat de wijzigingen in software bijhoudt. Het helpt om te communiceren over de updates en verbeteringen van het product.

blog

404 pagina, grappig maken of niet?

Voor ontwikkelaars is het vaak een grote uitdaging een 404 pagina goed te laten werken, want hoe weet je nu wat er precies gezocht wordt? Dus dan maar een grapje maken?

blog

Javascript: Test je reactievermogen

Test je reactievermogen in dit simpele Javascript-spelletje van JustPark.

blog

Wat kan je bouwen met gratis real-world data?

Een voorbeeld wat je allemaal zou kunnen bereiken met gratis open-source data.

blog

Vergeet dit niet bij SMS-verificatie

Leer hier in 1 minuut hoe je de UX rondom SMS-verificatie kunt verbeteren.

blog

Experiment: Let's pop some bubbles!

Door Dirk Jan Laros

blog

Laravel ddd() function

Wist jij dat deze funtie bestond? In Laravel 8 is deze nieuwe functie even beschikbaar geweest, toen weer niet, maar nu hebben de bekende Laravel developers van Spatie de ddd()-function teruggebracht.

blog

Pointer pointer

Een geinig experiment waarbij er een foto getoond wordt waar minimaal 1 vinger naar je cursor wijst.

news

Nieuwe features in Laravel 9

Laravel 9 is geen LTS-versie, terwijl bijna iedereen dit wel verwachtte. Verder is PHP 8.0 verplicht, zijn er wijzigingen in migraties, Swiftmailer en string helpers. Lees meer over de wijzigingen.