5 handige tools voor Laravel Developers
Dirk Jan Laros · 6 minuten leestijd · Gepubliceerd op 5-9-2023

5 handige tools voor Laravel Developers

Laravel is een populair PHP-framework dat veel mogelijkheden biedt voor het bouwen van moderne en schaalbare webapplicaties. Maar om als Laravel developer het meeste uit het framework te halen heb je een aantal handige tools nodig die je workflow verbeteren. Bovendien zal dit je code kunnen optimaliseren. In deze blog bespreek ik 5 tools die elke beginnende Laravel developer zou moeten gebruiken om veilige en efficiënte webapplicaties te bouwen.

1. Laravel Extension Pack

De Laravel Extension Pack is een verzameling van verschillende extensies voor Visual Studio Code die je helpen met Laravel-ontwikkeling. Deze extensies voegen onder andere syntax highlighting, snippets, formatting, intellisense en navigatie toe voor Laravel Blade, Artisan, DotENV en meer.

2. Laravel Snippets

Laravel Snippets is een andere handige extensie voor Visual Studio Code die je veel tijd kan besparen bij het schrijven van Laravel-code. Deze extensie voegt snippets toe voor de meest gebruikte Laravel-facades, zoals Auth, Cache, Config, DB, Event en View. Je kunt deze snippets activeren door de prefix in te typen en op tab te drukken.

3. Laravel Blade Spacer

Laravel Blade Spacer is een eenvoudige maar nuttige extensie voor Visual Studio Code die automatisch spaties toevoegt aan je blade-templating markers. Dit zorgt ervoor dat je code er netter en consistenter uitziet.

4. Laravel Artisan

Laravel Artisan is een krachtige extensie voor Visual Studio Code die je in staat stelt om Laravel Artisan commando’s uit te voeren vanuit je editor. Met deze extensie kun je bijvoorbeeld bestanden maken zoals controllers, migrations, models en tests, je database beheren, de caches legen, keys genereren en alle applicatieroutes bekijken.

5. PHP CS Fixer

PHP CS Fixer is een essentiële tool voor elke PHP-developer die geeft om codekwaliteit en -stijl. Deze tool analyseert en corrigeert automatisch je PHP-code volgens de PSR-standaarden of je eigen aangepaste regels. Je kunt PHP CS Fixer gebruiken als een command-line tool of als een extensie voor Visual Studio Code.

Conclusie

Dit zijn slechts 5 van de vele tools die beschikbaar zijn voor Laravel developers die hun webapplicaties willen verbeteren. Ik raad je aan om ze allemaal uit te proberen en te zien hoe ze je kunnen helpen bij het bouwen van geweldige Laravel-projecten. Als je nog andere tools kent die ik niet heb genoemd, laat het me dan weten in de reacties!

Profielfoto van Dirk Jan

Dirk Jan

developer, eigenaar

Dirk Jan is developer bij en eigenaar van Q2-software.nl. Hij heeft grote passie voor Laravel, front-end en merkidentiteit.

Tags

Snel aan de slag?
Of gewoon een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl