De Hybride App: PED select.NL
Dirk Jan Laros · 4 minuten leestijd · Gepubliceerd op 20-3-2024

Hybride app ontwikkeling: PED select.NL

In 2016 hebben wij voor onze klant Energie Consult Holland (ECH) de PED select.NL app ontwikkeld. Deze applicatie ondersteunt fabrikanten en gebruikers van drukapparatuur bij het bepalen van de specifieke eisen waaraan hun apparatuur moet voldoen. De app onderscheidt zich door de uitgebreide database van regelgeving en uitzonderingen die in acht worden genomen. Het resultaat dat de app levert, is geen schatting maar een accurate weergave van de vereisten, zelfs in de meest complexe situaties. Het resultaat is te downloaden als PDF-document.

Dit jaar hebben we de app volledig herzien en geüpdatet met de nieuwste technologieën om te voldoen aan de recentste wet- en regelgeving van de app stores. Bovendien hebben we de nieuwe huisstijl van ECH doorgevoerd. Dankzij onze keuze voor een Hybride Appstructuur acht jaar geleden, heeft de app al die tijd met minimale aanpassingen in de appstores gefunctioneerd. De enige significante update was aan de API.

Maatwerk Web App

Deze op maat gemaakte software is nauwkeurig afgestemd op het bedrijfsproces van ECH. Het helpt (potentiële) klanten om eenvoudig de benodigde keuringen te identificeren, zonder diepgaande kennis van wet- en regelgeving.

Voor Q2-software was dit project inhoudelijk bekend terrein. Hoewel we al over een functionele app beschikten, was het geen kwestie van simpelweg ‘kopiëren’ en ‘plakken’. We hebben de app vanaf de grond opnieuw opgebouwd, inclusief een volledige revisie en herbouw van de API. We zijn ervan overtuigd dat deze vernieuwde versie van de app wederom voor vele jaren waarde zal bieden.

Downloaden of openen

Je kunt de app downloaden in de appstore of openen via de browser.

Hybride App laten maken

Lanceer jouw idee in 1x op iOS, Android en Windows. Overweeg een Hybride App: een back-end voor meerdere besturingssystemen.

Hybride App

Over PED select.NL

Op 19 juli 2016 is de nieuwe Richtlijn drukapparatuur PED (2014/68/EU) in werking getreden. Op deze datum is ook het nieuwe Warenwetbesluit drukapparatuur 2016 (WBDA) en de Warenwetregeling drukapparatuur 2016 in werking getreden. De app PED select.NL is een hulpmiddel om drukapparatuur in te delen in de juiste categorie.

Voor fabrikanten

Fabrikanten van drukapparatuur kunnen tevens de te volgen module bepalen en zo komen ze te weten of ze de nieuwe drukapparatuur moeten laten beoordelen of niet.

Voor eigenaars/gebruikers

Voor het uitvoeren van keuringen tijdens gebruik kunnen eigenaars/gebruikers van drukapparatuur bepalen of het WBDA van toepassing is of het Arbeidsomstandighedenbesluit. De app houdt rekening met diverse uitzonderingen in de wet, zoals het niet uitvoeren van de keuring voor ingebruikneming (KvI) maar wel de herkeuring voor specifieke installaties.

Profielfoto van Dirk Jan

Dirk Jan

developer, directeur

Dirk Jan is developer bij en eigenaar van Q2-software.nl. Hij heeft grote passie voor Laravel, front-end en merkidentiteit.

Tags

Snel aan de slag!
Of nog een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl
of bel 085 06 06 133