Laravel Folio 1
Dirk Jan Laros · 5 minuten leestijd · Gepubliceerd op -1-

Laravel Folio 1

Laravel Folio is een nieuwe functie die is geïntroduceerd tijdens de ontwikkeling van Laravel 11. Het is een krachtig pagina-gebaseerd routeringssysteem dat het routeren in Laravel applicaties vereenvoudigt. Met Laravel Folio kun je een route genereren door simpelweg een Blade template te maken in je applicatie’s resources/views/pages-map. Bijvoorbeeld, om een pagina te maken die toegankelijk is op de /greeting-URL, maak je gewoon een greeting.blade.php bestand in je resources/views/pages map.

Laravel Folio biedt ook veel flexibiliteit en gemak voor het aanpassen van je routes. Je kunt meerdere Folio paden registreren in je Folio service provider’s boot methode, en een basis URI specificeren voor elke map van pagina’s. Je kunt ook routes maken op basis van de subdomein van het inkomende verzoek, en delen van het domein of subdomein als parameters vastleggen. Je kunt ook middleware toepassen op je Folio routes, of ze nu globaal of per groep zijn.

Laravel Folio is een open-source software gelicentieerd onder de MIT licentie. Je kunt het dus gratis installeren in je Laravel applicatie: voer php artisan folio:install uit om de Folio service provider te installeren.

Laravel Folio is een mooie toevoeging aan het Laravel framework, met name zien wij kansen voor maatwerkwebsite projecten. Het werken met routes is veel eenvoudiger en sneller gemaakt. Als je meer wilt weten over Laravel Folio, kun je de officiële documentatie vinden op de Laravel website, of wat blogposts lezen op devdojo.com, Laravel News, of The Laravel Blog.

Profielfoto van Dirk Jan

Dirk Jan

developer, eigenaar

Dirk Jan is developer bij en eigenaar van Q2-software.nl. Hij heeft grote passie voor Laravel, front-end en merkidentiteit.

Tags

Snel aan de slag?
Of gewoon een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl