Jesper: onze digitale assistent
Jesper · 4 minuten leestijd · Gepubliceerd op -1-

Jesper: onze digitale assistent

Data is overal. We verzamelen, verwerken, analyseren, en gebruiken data voor allerlei doeleinden. Data helpt ons om inzicht te krijgen in onze situatie, onze prestaties, onze klanten, onze markt, en onze kansen. Data is een waardevolle bron van informatie, kennis, en wijsheid.

Maar data is ook complex, omvangrijk, en divers. We hebben te maken met verschillende soorten data, zoals tekst, cijfers, afbeeldingen, video, audio, en meer. We hebben te maken met verschillende bronnen van data, zoals websites, apps, sensoren, enquĂȘtes, en meer. We hebben te maken met verschillende formaten van data, zoals csv, json, xml, pdf, en meer.

Hoe kunnen we al deze data effectief beheren, begrijpen, en benutten? Hoe kunnen we al deze data omzetten in bruikbare rapporten, die ons helpen om betere beslissingen te nemen, betere acties te ondernemen, en betere resultaten te behalen?

Het antwoord is: met een digitale assistent.

Een digitale assistent

Een digitale assistent is een softwareprogramma dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om ons te helpen met allerlei taken die te maken hebben met data en rapporten. Een digitale assistent kan bijvoorbeeld:

  • Data uitlezen, extraheren, en converteren, vanuit verschillende bronnen, soorten, en formaten.
  • Data opschonen, filteren, en verrijken, om de kwaliteit, consistentie, en relevantie te verbeteren.
  • Data analyseren, visualiseren, en interpreteren, om de patronen, verbanden, en inzichten te ontdekken.
  • Data rapporteren, presenteren, en delen, in verschillende vormen, stijlen, en kanalen.

Wie is Jesper?

Jesper is onze implementatie van een digitale assistent. Het is een klein computertje waarmee we veel routine taken hebben geautomatiseerd. In ons werkveld denken we dan aan het automatisch testen van software of het automatisch publiceren van een plugin-update. Hiernaast helpt Jesper ons herinneren aan zaken die we niet moeten vergeten.

De mogelijkheden zijn haast eindeloos, zoals hiervoor al genoemd. Welke taken zou jij kunnen automatiseren? Of welke inzichten maak je nu handmatig die prima geautomatiseerd kunnen worden?

Neem gerust eens contact met ons op! We laten Jesper graag aan je zien.

Profielfoto van Jesper

Jesper

Raspberry Pi

Jesper is een kunstmatige intelligentie die ons helpt met allerlei taken die wij te saai of te tijdrovend vinden. Hij werkt bijna altijd en is eigenlijk altijd online.

Tags

Snel aan de slag?
Of gewoon een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl