Kosten van een website

Goed onderhoud is even belangrijk als goede ontwikkeling, hosting en ontwerp, maar wat kost het nu echt?

Wordpress illustratie

Als je benieuwd bent naar het eerlijke kostenplaatje van een website, dan ben je op de juiste pagina. Op deze pagina geven we je een inschatting van werkelijke kosten voor ontwikkelen, hosting en onderhoud.

Kosten website laten ontwikkelen

Het ontwikkelen van een website hoeft niet duur te zijn; een "handig neefje" kan dit soms al realiseren voor een vergoeding van €250. Dit kan een prima beginpunt zijn, maar wil je een meer geavanceerde website bij een webontwikkelaar laten maken, liggen de kosten aanzienlijk hoger. De totale investering voor een professionele WordPress-website start doorgaans rond de €3.000,-. Laat je alsjeblieft niet verleiden door veel lagere prijzen!

Kosten maatwerk website laten ontwikkelen

Voor een volledig op maat gemaakte website (zoals de onze), moet je denken aan een totale investering vanaf €10.000. Wij rekenen dit bedrag inclusief een uitgebreide intake en het op maat ontwerpen van een unieke uitstraling. Je ontvangt een website die volledig vanaf nul is opgebouwd, en daarom helemaal afgestemd op jouw wensen. De terugkerende vaste kosten zijn te overzien: wij maandelijks te maken met slechts €20 (uiteraard is exclusief eventuele aanpassingen aan pagina’s).

Je bent met maatwerk zeer flexibel, je investering gaat over een compleet afgerond project.

Kosten webhosting

Hostingkosten beginnen ergens tussen de €10 en €25 per maand.

E-mailhosting is doorgaans inbegrepen, hoewel sommige partijen daar een kleine vergoeding van €5 tot €10 per maand voor vragen. Je e-mail laten verwerken door bijvoorbeeld Microsoft 365 levert geen meerprijs op. Uiteraard komen de abonnementskosten van Microsoft daar nog wel bij.

Wij kunnen ons helemaal aanpassen aan jouw wensen omdat we zelf geen hostingbedrijf zijn. We hebben ruime ervaring met diverse soorten van webhosting, daarom mag je van ons verwachten dat we je kunnen adviseren en/of sturen.

Kosten onderhoud website

De onderhoudskosten voor een website zijn erg verschillend. Voor een website van 5 pagina's kan je een inschatting maken met ongeveer €20 per pagina per maand. Bij websites met meer pagina's dalen deze kosten per pagina natuurlijk aanzienlijk.

In deze kosten zijn beveiligingsupdates en kleine contentaanpassingen inbegrepen. Echt doorontwikkelen van je website is erg afhankelijk van hoe groot de impact van de wijziging is. Een inschatting van deze kosten kan je terugvinden in de rekenvoorbeelden verderop op deze pagina.

Website overname

Je website laten overnemen is vaak voordeliger dan het ontwikkelen van een nieuwe. Maar, websites zonder adequaat onderhoud in het verleden, kunnen we niet zonder investering overnemen. Je moet denk aan minimaal 1000 euro. Net als huizen of auto’s moeten websites ook goed onderhoud krijgen. Het is essentieel om regelmatig updates uit te voeren, vooral wat betreft beveiliging, maar ook wat betreft software versies van je webhosting.

Heb je een verouderde website en wil je deze vernieuwen? Wij bieden vrijblijvend advies om de beste oplossing voor jouw situatie te vinden. Neem contact met ons op, of stuur ons een terugbelverzoek!

De tekst gaat verder na het groene blok.

Voorbeelden

De volgende drie voorbeelden dienen slechts ter illustratie; voor jouw specifieke situatie zullen kosten afwijken. Bijvoorbeeld, een website met veel videocontent en maar drie pagina’s, kan alsnog leiden tot hoge hostingkosten, terwijl een blog met 100 pagina's wellicht helemaal niet zoveel nodig heeft.

Vragen?

Bel vrijblijvend met ons via 085 06 06 133 om een specifieke berekening voor jouw plannen te maken.

Contact

Voorbeeld 1: kleine website, zonder aanpassingen

Je wilt geen wijzigingen in je website laten doorvoeren:

Vanaf / mnd Gemiddeld / mnd
Domeinnaam € 7,- € 14,-
Hosting € 8,- € 15,-
Beveiligingsupdates € 35,- € 70,-
Geen teksten + foto's laten aanpassen € - € -
Geen nieuwe pagina's laten maken € - € -
Totaal € 50,- / maand € 99,- / maand

Voorbeeld 2: kleine website, met aanpassingen

Je wilt elke maand een paar kleine wijzigingen laten doorvoeren:

Vanaf / mnd Gemiddeld / mnd
Domeinnaam € 7,- € 14,-
Hosting € 8,- € 15,-
Beveiligingsupdates € 35,- € 70,-
3 teksten + foto's laten aanpassen € 15,- € 30,-
0-1 nieuwe pagina laten maken € 70,- € 170,-
Totaal € 135,- / maand € 299,- / maand

Voorbeeld 3: webshop (~50 producten)

Vanaf / mnd Gemiddeld / mnd
Domeinnaam € 10,- € 20,-
Hosting € 20,- € 30,-
Beveiligingsupdates € 35,- € 70,-
25 pagina's laten aanpassen € 125,- € 250,-
25 producten + foto's laten aanpassen € 100,- € 200,-
2 nieuwe pagina's laten maken € 250,- € 500,-
Totaal € 540,- / maand € 1.070,- / maand

Lees meer over webshops.

Voorbeeld 4: maatwerk website

Vanaf / mnd Gemiddeld / mnd
Domeinnaam € 7,- € 14,-
Hosting € 8,- € 15,-
Beveiligingsupdates Inbegrepen in hosting Inbegrepen in hosting
25 teksten + foto's laten aanpassen € 200,- € 420,-
1 nieuwe pagina laten maken € 280,- € 450,-
Totaal € 495,- / maand € 899,- / maand
In alle tabellen hebben we je de ingeschatte kosten per maand, exclusief 21% BTW weergegeven. Een gemiddeld tarief en wat er minimaal mogelijk is. Let wel op dat 'goedkoop' heel erg vaak 'duurkoop' is. Aan alle genoemde prijzen en inschattingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Neem vrijblijvend contact met ons om een specifieke berekening voor jouw plannen te maken, of om een nieuwe website te laten maken.

Snel aan de slag?
Of gewoon een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl
of bel 085 06 06 133

Ontdek andere expertises