Kosten van een website

Goed onderhoud is even belangrijk als goede ontwikkeling, hosting en ontwerp, maar wat kost het nu echt?

Wordpress illustratie

Als je benieuwd bent naar het eerlijke kostenplaatje van een website, dan ben je op de juiste pagina. Op deze pagina geven we je een inschatting van werkelijke kosten voor ontwikkelen, hosting en onderhoud.

Kosten website laten ontwikkelen

Het ontwikkelen van een website hoeft niet duur te zijn; een "handig neefje" kan dit soms al realiseren voor een vergoeding van €250. Dit kan een prima beginpunt zijn, maar wil je een meer geavanceerde website bij een webontwikkelaar laten maken, liggen de kosten aanzienlijk hoger. De totale investering voor een professionele WordPress-website start doorgaans rond de €3.000,-. Laat je alsjeblieft niet verleiden door veel lagere prijzen!

Kosten maatwerk website laten ontwikkelen

Als je op zoek bent naar een volledig op maat gemaakte website (zoals de onze), moet je denken aan een totale investering vanaf €10.000. Wij rekenen in dit bedrag een uitgebreide intake en het op maat ontwerpen van een unieke uitstraling mee. Aan het eind van het project heb je een website die volledig vanaf nul is opgebouwd en daarom helemaal afgestemd is op jouw wensen.

De terugkerende vaste kosten zijn te overzien: wij hebben maandelijks te maken met slechts €20 aan terugkerende kosten. Uiteraard is dit exclusief eventuele aanpassingen aan pagina’s.

Kosten webhosting

De hostingkosten liggen ergens tussen €10 en €25 per maand.

E-mailhosting is meestal inbegrepen, hoewel sommige partijen daar een kleine vergoeding van €5 tot €10 per maand voor vragen. Je e-mail laten verwerken door bijvoorbeeld Microsoft 365 levert geen meerprijs op in je hostingpakken, maar dan komen daar natuurlijk wel de abonnementskosten van Microsoft bij.

Wij kunnen ons helemaal aanpassen aan jouw wensen omdat we zelf geen hostingbedrijf zijn. Wil je met Microsoft mailen? Wil je het zelf regelen? Prima. We hebben ruime ervaring met diverse soorten van webhosting, daarom mag je van ons verwachten dat we je kunnen adviseren en/of sturen.

Kosten onderhoud website

Nu komt de moeilijk in te schatten post. De onderhoudskosten voor een website zijn erg verschillend. Voor een website van 5 pagina's kan je een inschatting maken van ongeveer €20 per pagina per maand. Bij websites met meer pagina's dalen de kosten per pagina aanzienlijk, omdat veel werk slechts 1x hoeft uitgevoerd te worden.

In deze kosten zijn beveiligingsupdates en kleine contentaanpassingen inbegrepen. Het doorontwikkelen van je website is erg afhankelijk van hoe groot de wijziging is. We hebben verderop een aantal rekenvoorbeelden voor je gemaakt.

Website overname

Je website laten overnemen is vaak voordeliger dan het ontwikkelen van een nieuwe. Maar, net als huizen of auto’s moeten websites ook goed onderhoud krijgen. Websites zonder adequaat onderhoud in het verleden, kunnen niet zonder investering worden overgenomen. Je moet denk aan minimaal 1000 euro. Het is daarom essentieel om regelmatig updates uit te voeren, vooral wat betreft beveiliging, maar ook wat betreft software versies van je webhosting.

Heb je een verouderde website en wil je deze vernieuwen? Wij bieden vrijblijvend advies om de beste oplossing voor jouw situatie te vinden. Neem contact met ons op, of stuur ons een terugbelverzoek!

(De tekst gaat verder na het blok.)

Voorbeelden

De volgende drie voorbeelden dienen slechts ter illustratie; voor jouw specifieke situatie zullen kosten afwijken. Bijvoorbeeld, een website met veel videocontent en maar drie pagina’s, kan alsnog leiden tot hoge hostingkosten, terwijl een blog met 100 pagina's wellicht helemaal niet zoveel nodig heeft.

Vragen?

Bel vrijblijvend met ons via 085 06 06 133 om een specifieke berekening voor jouw plannen te maken.

Contact

Voorbeeld 1: kleine website, zonder aanpassingen

Je wilt geen wijzigingen in je website laten doorvoeren:

Vanaf / mnd Gemiddeld / mnd
Domeinnaam € 7,- € 14,-
Hosting € 8,- € 15,-
Beveiligingsupdates € 35,- € 70,-
Geen teksten + foto's laten aanpassen € - € -
Geen nieuwe pagina's laten maken € - € -
Totaal € 50,- / maand € 99,- / maand

Voorbeeld 2: kleine website, met aanpassingen

Je wilt elke maand een paar kleine wijzigingen laten doorvoeren:

Vanaf / mnd Gemiddeld / mnd
Domeinnaam € 7,- € 14,-
Hosting € 8,- € 15,-
Beveiligingsupdates € 35,- € 70,-
3 teksten + foto's laten aanpassen € 15,- € 30,-
0-1 nieuwe pagina laten maken € 70,- € 170,-
Totaal € 135,- / maand € 299,- / maand

Voorbeeld 3: webshop (~50 producten)

Vanaf / mnd Gemiddeld / mnd
Domeinnaam € 10,- € 20,-
Hosting € 20,- € 30,-
Beveiligingsupdates € 35,- € 70,-
25 pagina's laten aanpassen € 125,- € 250,-
25 producten + foto's laten aanpassen € 100,- € 200,-
2 nieuwe pagina's laten maken € 250,- € 500,-
Totaal € 540,- / maand € 1.070,- / maand

Lees meer over webshops.

Voorbeeld 4: maatwerk website

Vanaf / mnd Gemiddeld / mnd
Domeinnaam € 7,- € 14,-
Hosting € 8,- € 15,-
Beveiligingsupdates Inbegrepen in hosting Inbegrepen in hosting
2 teksten + foto's laten aanpassen € 25,- € 45,-
1 nieuwe pagina laten maken € 280,- € 450,-
Totaal € 320,- / maand € 524,- / maand
In alle tabellen hebben we je de ingeschatte kosten per maand, exclusief 21% BTW weergegeven. Een gemiddeld tarief en wat er op de markt minimaal mogelijk is. Let wel op dat 'goedkoop' heel erg vaak 'duurkoop' is. Aan alle genoemde prijzen en inschattingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Neem vrijblijvend contact met ons op, om een specifieke berekening voor jouw plannen te bespreken.

Snel aan de slag?
Of gewoon een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl
of bel 085 06 06 133

Ontdek andere expertises