Ontwerp

Een goed ontwerp is van digitaal levensbelang.

Ontwerp illustratie

Waar moet ik op letten bij ontwerpen?

Ontwerpen is meer dan alleen een mooie uitstraling. Het is de vertaalslag tussen mens en scherm. Daarom hebben we bij Q2-software extra aandacht voor de volgende vier punten:

  1. Doelgroep
  2. Jouw merk
  3. Toegankelijkheid
  4. Mogelijkheden van de techniek

Doelgroep

Voordat we beginnen met ontwikkelen willen wij weten voor wie de dienst of het product bedoeld is. Dat is belangrijk. Je streeft ernaar om de wensen van je doelgroep te vervullen, zodat ze tevreden de website afsluiten. Bovendien heb jij er zelf een doel mee.

De doelgroep is dus de groep mensen (of de persoon) die met de applicatie of website gaat werken.

Jouw merk

Wat zorgt ervoor dat jij een bepaalde website niet vertrouwd? Het begint vaak met een vreemde uitstraling. Software wat niet aansluit bij het bedrijf komt vaak gelijk al onbetrouwbaar over. Bij Q2-software ben je aan het juiste adres als het gaat om merkidentiteit en uitstraling. Dat vinden we zelf ook erg belangrijk.

Merk identiteit is de visuele en verbale presentatie van jouw merk, dat zijn in elk geval deze vier kenmerken:

  • je (bedrijfs-)naam,
  • het logo,
  • de kleuren,
  • de typografie.
Soms is de tone-of-voice ook heel belangrijk. Denk aan een merk als Coolblue: “alles voor een glimlach”. Deze tone-of-voice past heel goed, maar dit zou wellicht niet goed gaan als je een juridisch bureau bent. Of toch wel? Het is jouw visie.

Misschien is je merk nog nieuw. Of je wilt wat anders. Bij Q2-software denken we mee bij het ontwikkelen van je merk. Wij helpen je in het proces van het creëren, verbeteren en beheren van je merk. We houden rekening met de markt, de doelgroep, de uitstraling van concurrenten en de trends.

Toegankelijkheid

Het is uiterst belangrijk dat we toegankelijk ontwerpen. Het ontwerp converteert altijd en overal. Toegankelijk ontwerpen heeft alles te maken met de context waarin, en door wie de applicatie of website gebruikt wordt.

Bij veel omgevingslawaai is communicatie via geluid ongeschikt, terwijl dit bij bijvoorbeeld een navigatiesysteem in de auto juist handig is.

Verder vragen we ons af: op welk apparaat gebruiken de meeste mensen je website of applicatie? Op een computer of op een touchscreen device? Dat beïnvloedt hoe ze de website gebruiken.

Maar toegankelijk ontwerpen gaat nog verder. Je moet rekening houden met de specifieke behoeften van je doelgroep. Als veel mensen uit je doelgroep een beperking hebben, moet je software daarop aangepast zijn. En dan komen we weer terug bij het doelgroeponderzoek: Je streeft ernaar om de wensen van je doelgroep zo goed mogelijk te vervullen.

Mogelijkheden van de techniek

Ontwerp en techniek zijn onlosmakelijk verbonden. Een complex ontwerp kan hoge kosten met zich meebrengen. Wij hebben meer dan 8 jaar ervaring met webtechnieken. We zorgen ervoor dat ons ontwerp aansluit bij de technische mogelijkheden met jouw budget. (Je kunt het namelijk zo gek maken als je wilt…)

Snel aan de slag?
Of gewoon een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl
of bel 085 06 06 133

Ontdek andere expertises