PDF-generatie

Meer dan 15 jaar ervaring met het verwerken en genereren van PDF-documenten.

Onze ervaring en mogelijkheden

Inmiddels hebben wij veel ervaring met Web Apps en PDF-generatie. Wij, en onze partners, kunnen u flexibel ondersteunen met het verwerken of genereren van uw PDF-documenten.

Variabele PDF's Informatie wijkt per template erg af. Denk aan handmatig aan te maken lijstjes, briefteksten, lijst met aandachtspunten, actielijsten, fotobladen, enzovoorts.
Statische PDF's Bijvoorbeeld een certificaten met gepersonaliseerde (NAW-)gegevens.
PDF versiebeheer
Watermerk
Persoonlijke data
Paginanummering Ook toevoegen aan bestaande documenten
Metadata Zoals auteur, beschrijving, e.d.
Data-extractie Zoeken en opslaan van data uit PDF-bestanden
Encryptie Zowel lezen als schrijven van beveiligde documenten
Reparatie mechanisme
PDF reparatie
PDF versies 1.3
1.4
1.5
1.6
1.7
Signeren X509 Certificaat,
PAdES PDF handtekeningen,
RFC 3161 tijdstempels,
en meer.
Exotische functies
PDF Script Acties ~ Niet aanbevolen voor 'dagelijks' gebruik.
PDF Formulieren ~ Enigsins 'ouderwetse' methode
Mogelijkheden o.a.: tekstvelden (met meerdere regels), Selectievakjes, Handtekeningvelden en knopvelden (alleen toegang tot widgetannotatie en afvlakkingsfunctie)

PDF Authenticiteit

Meestal is het een uitdaging digitale authenticiteit van een document te controleren. Er zijn drie mogelijkheden om toch authenticiteit te bereiken, elk met zijn eigen set aan voor- en nadelen.

  1. Blockchain Validatie
  2. PDF Signeren
  3. Watermerk

Blockchain Validatie

Bij Q2-software hebben we daarom een unieke Blockchaintechnologie ontwikkelt om PDF-documenten te valideren. Het grote voordeel is dat deze techniek werkt op zowel digitale- als papieren documenten. Het uitgangspunt is dat u alleen documenten kopieën verspreidt, met een verwijzing naar de plaats op de blockchain. Daar is de plaats om te controleren hoe het origineel eruit ziet.

Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden van onze Blockchaintechniek.

PDF Signeren

Een andere mogelijkheid is het digitaal signeren van een document. Wanneer het document (moedwillig) wordt aangepast, nadat het document gesigneerd was, wordt het certificaat ongeldig.

Het is echter moeilijk uit te sluiten wat er met het document gebeurd wanneer het de wereld in gestuurd wordt. De ontvanger moet weten dát er een certificaat bij het document moet zitten. Als hij dit niet weet, of niet verwacht, zal hij het document zonder certificaat ook als 'authentiek' aannemen.

Watermerk

Een watermerk is geschikt om eenvoudige status te geven aan een document. Met een watermerk kan u bijvoorbeeld aangeven of een document concept is, of vertrouwelijk. Het voegt verder geen controleerbare authenticiteit toe.

Snel aan de slag!
Of nog een vraag?

stuur een e-mail naar
info@q2-software.nl
of bel 085 06 06 133