Website "Authority" Checker

Ahrefs

Ahrefs

De Ahrefs Website “Authority” Checker is een hulpmiddel dat de “autoriteit” van een domein meet. Dit concept van “website-autoriteit” verwijst naar de sterkte van een domein binnen de SEO-context.

Wat is Website-autoriteit?

Website-autoriteit, of Domain Rating (DR), is een door Ahrefs ontwikkelde metriek die de linkpopulariteit van een website inschat in vergelijking met andere websites. Een hogere DR duidt op een meer autoritatieve website.

Hoe wordt DR berekend?

DR wordt berekend door te kijken naar het aantal unieke domeinen dat naar de website linkt en de autoriteit van die linkende domeinen. Vervolgens wordt rekening gehouden met het aantal unieke domeinen waarnaar deze sites linken. Met behulp van wiskundige en programmeertechnieken worden “ruwe” DR-scores berekend, die vervolgens op een schaal van 100 punten worden geplaatst.

Belang van Website-autoriteit

Hoewel Google officieel ontkent dat “domeinautoriteit” als rankingfactor wordt gebruikt, hebben ze wel een sitewide score die vergelijkbare aspecten meet. Studies tonen aan dat er een correlatie bestaat tussen DR en de positie van zoekwoorden, wat suggereert dat een hogere DR nuttig kan zijn voor het verkrijgen van organisch verkeer van Google.

Wat is een goede DR-score?

Een goede DR-score is relatief en moet worden vergeleken met soortgelijke sites. Het is niet mogelijk om een absolute waarde als goed te bestempelen, omdat DR een relatieve metriek is.

Verbeteren van DR

De enige manier om de DR-score van een website te verbeteren, is door backlinks te verkrijgen van een groter aantal unieke websites. Het is echter belangrijk om je niet alleen te richten op het verbeteren van de autoriteit, maar ook op het verkrijgen van backlinks van sterke pagina’s op gerenommeerde sites binnen je industrie.

Conclusie

De Ahrefs Website “Authority” Checker is een waardevol hulpmiddel voor SEO-specialisten om de autoriteit van hun website te meten en te vergelijken met concurrenten. Door te focussen op kwalitatieve backlinks kan men de DR-score verbeteren en potentieel beter presteren in zoekmachineresultaten.